Kako se opustiti kroz ove dane blagdana?

Kako se opustiti kroz ove dane blagdana?

Kako se opustiti kroz ove dane blagdana?
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Božićni blagdani za neke su vrijeme velikog slavlja i velikih obiteljskih i prijateljskih okupljanja. Dodatno čišćenje za svima, planiranje za druge i naravno slušanje obiteljskih problema vjerojatno vas je dosta „istrošilo".

Ovdje su tri savjeta koja će vam pomoći da se lakše opustite kroz ove dane blagdana.

Odredite točno vrijeme u kojem ćete se svakodnevno emocionalno brinuti o sebi. Znam zvuči nemoguće, no ovo vrijeme možete pronaći jednostavnim potezom, probudite se 5 minuta ranije ili ostanite nekoliko minuta duže budnim od ostalih ukućana. Ako ste osoba od vjere, iskoristite ovo vrijeme za ponovno povezivanje s Bogom. Molite se, meditirajte ili vodite dnevnik. Nakon što ste se pomolili ili pojadali svom dnevniku, odlučite da se nećete živcirati sutra, a tu se pogotovo misli na stvari koje osobno ne možete promijeniti. Ako nemate mjesto gdje se osjećate mirno ili gdje nemate svoju privatnost, nađite ormar ili kupaonicu, pa i ostavu. Vaša uobičajena omiljena mjesta širom vašeg doma vjerojatno su zauzeta s rođacima.

Svaki dan pomozite jednoj osobi. Božićni blagdani ispunjeni su dubokom boli za mnoge ljude. Mnogi ljudi pate za voljenom osobom koja je preminula. Vjerojatno poznajete neke prijatelje, suradnike, ili daleke rođake koji jednostavno nisu u prilici biti sa svojim bliskim rođacima ove blagdane. Zašto ne pozovete tu osobu na večeru tijekom blagdana? Ti zajednički provedeni trenutci mogu biti početak novog obiteljskog prijateljstva ili dragocjenog poznanstva.

Budite zahvalni. Zapišite na komad papira ili u dnevnik, ako ga vodite, tri ili više stvari za koje ste zahvalni. Puno puta smo fokusirani na stvari koje ne idu baš onako kako smo htjeli i u biti su van kontrole u našim životima. Sjetite se stvari koje su dobre u vašim životima, nemojte uvijek negativno razmišljati.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti