Koja vježba je najbolja za smanjenje celulita?

Koja vježba je najbolja za smanjenje celulita?

Koja vježba je najbolja za smanjenje celulita?
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne postoji niti jedna tjelovježba koja će u potpunosti ukloniti celulit, ali vam može pomoći da on bude što manje vidljiv. Celulit je masno tkivo koje se nalazi između vezivnog tkiva, odmah ispod kože. Najčešće se nalazi na području stražnjice i gornjeg dijela bedara.

Koliko ćete celulita imati i hoćete li ga imati uopće dobrim dijelom ovisi o genetici. No, generalno gledajući, što manje masnog tkiva imate, to će celulit biti manje izražen i manje vidljiv.

Vježbe koje potiču sagorijevanje velikog broja kalorija su najbolje za smanjenje celulita. Najučinkovitiji su intervalni treninzi visokog intenziteta. Tijekom takvog treninga ćete potrošiti 300 do 500 kalorija i potaknuti sagorijevanje masnog tkiva.

Neizbježno je, barem kada je u pitanju smanjenje celulita, raditi i vježbe snage. One će vam pomoći da izgradite i ojačate mišiće, a u budućnosti će vam pomoći da što sporije nakupljate masno tkivo na području cijelog tijela.

Najbolje vježbe snage za smanjenje celulita su čučnjevi i iskoraci, kao i razne varijacije ovih vježbi. Potrebno je da, kada primijetite da vam postaje prelagano, povećavate broj ponavljanja ili dodate teret, odnosno vježbate s bučicama.

Stručnjaci ističu da je u borbi protiv celulita najbolje kombinirati vježbe snage i aerobne vježbe. Ako je trening dovoljno intenzivan i kvalitetan, bit će vam dosta tek 20 minuta dnevno.

No, važno je i da pazite na prehranu jer vam niti jedna tjelovježba neće pomoći u smanjenju celulita ako se hranite nezdravo. Povećajte unos vode i zelenog čaja, jedite što više svježeg voća i povrća, smanjite unos jednostavnih ugljikohidrata i procesuirane hrane, kao što su suhomesnati proizvodi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti