Može li zeleni čaj pobijediti rak gušterače?

Može li zeleni čaj pobijediti rak gušterače?

Može li zeleni čaj pobijediti rak gušterače?
  • Objavljeno: Srijeda, 04.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da aktivni spojevi zelenog čaja mogu usporiti širenje stanica raka gušterače.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Metabolomics, otkrivaju da aktivna tvar zelenog čaja, poznata kao EGCG, narušava metaboličke procese stanica raka na način da smanjuje otpuštanje njihovih štetnih enzima.

Pripremite smoothie od zelenog čaja i đumbira!

Metabolizam su sve kemijske reakcije u stanicama, kao što su proizvodnja i upotreba energije. Metabolizam ih čini živima, omogućava njihov rad i razmnožavanje. Te stanice mogu biti zdrave i normalne, a mogu biti i kancerogene.

Dr. Wai - Nang Lee je izjavio kako "prethodna istraživanja su već pokazala da spojevi zelenog čaja mogu biti odlični u prevenciji i liječenju raka."

Laboratorijskom analizom su otkrili da EGCG, aktivni spoj zelenog čaja, negativno djeluje na metabolizam kancerogenih stanica i otežava njihov rast, razvoj i razmnožavanje. Također, značajno smanjuje otpuštanje štetnih enzima koji potiču širenje stanica raka na druge dijelove tijela.

Provjerite zašto trebamo piti zeleni čaj!

Znanstvenici ističu da je jako važno točno znati koji spojevi zelenog čaja sprječavaju širenje stanica raka kako bi se oni mogli izolirati i koristiti u liječenju raka.

Ovo istraživanje je preliminarno i potrebno je provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika, prenosi Prevention.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti