Koju hranu ne smijete zamrzavati?

Koju hranu ne smijete zamrzavati?

Koju hranu ne smijete zamrzavati?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zapamtite da kada hranu jednom stavite u zamrzivač, ona više nikada neće imati potpuno jednak okus. No, neke namirnice će imati užasan okus, uzrokovati probavne smetnje ili eksplodirati unutar zamrzivača.

Jaja

Jaja u zamrzivaču mogu puknuti i otpustiti opasne bakterije. Čak i ako ne puknu i ne naprave nikakav nered, jaja će biti okusa koji vam se sigurno neće svidjeti. Nemojte zamrzavati sirova jaja niti termički obrađena, kao ni umake na bazi jaja (majoneza).

Namirnice s visokim postotkom vode

To su lubenica, jabuke, celer, breskve i krastavci. Kada ih jednom odmrznete, neće biti niti istog oblika, niti sličnog okusa. Ako već imate svježe namirnice, iskoristite ih odmah.

Provjerite koje namirnice ne biste trebali stavljati u hladnjak!

Mliječni proizvodi

Mlijeko, meki sirevi i jogurt će se, jednom kada se odmrznu, potpuno zgrudati. Odvojit će se mast od vode, a tekstura će biti potpuno neprepoznatljiva, kao i okus. To sigurno nije nešto što želite jesti.

Odmrznuto meso i morski plodovi

Staviti piletinu i zamrzivač je potpuno uredu. No, odmrznuti ju pa ju opet vratiti u zamrzivač je nešto sasvim drugo. U međuvremenu će se nakupiti puno bakterija, a vi ćete im dati puno vremena da se množe.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti