Lansirano prvo Hrvatsko BIO mlijeko

Lansirano prvo Hrvatsko BIO mlijeko

Lansirano prvo Hrvatsko BIO mlijeko
  • Objavljeno: Utorak, 31.05.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dukat BIO mlijeko, prvo i jedino mlijeko iz ekološkog uzgoja na domaćem tržištu koje nosi certifikate „Hrvatski EKO proizvod" i „Mlijeko hrvatskih farmi", ovih je dana predstavio zagrebački Dukat. Tako je linija Dukat mlijeka bogatija za još jedan novitet značajan po ekološkom uzgoju i savršeno očuvanim prirodnim sastojcima.

Dukat BIO mlijeko proizvodi se na domaćim mliječnim farmama certificiranim za ekološku proizvodnju mlijeka, koje zadovoljavaju najviše europske standarde ekološke proizvodnje a može se kupiti na svim bolje opremljenim prodajnim mjestima te u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane bio&bio, dm i trgovinama Garden. Pakirano je u boci od 1 litre koja nabolje čuva prirodnost i hranjive sastojke Dukat BIO mlijeka.

Ekološka poljoprivreda održiv je oblik poljoprivredne proizvodnje koje ima pozitivne učinke na zdravlje i prirodnu plodnost tla, čistoću voda, zraka i biološku raznolikost. Odabirom prehrambenih proizvoda iz ekološkog uzgoja, pa tako i Dukat BIO mlijeka, potrošači pokazuju visok stupanj ekološke osviještenosti te daju individualan doprinos razvoju ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj.

Dukat BIO mlijeko u potpunosti zadovoljava zahtjeve ekološki osviještenih potrošača a osim što dugoročno utječe na očuvanje prirodnih eko sustava, ekološka proizvodnja podrazumijeva i posebnu brigu o mliječnim kravama.

Mlijeko je najsavršenija prirodna hrana i vrijedan izvor visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata, vitamina i minerala, posebno kalcija. Znanstveno je dokazano kako je upravo mlijeko najbolji izvor kalcija koji se iz mlijeka ugrađuje u kosti i na taj način pozitivno utječe na zdravlje i čvrstoću kostiju.

Mlijeko i mliječni proizvodi čine jednu od pet skupina hrane u piramidi pravilne prehrane. Prema nutricionističkim preporukama, mlijeko i mliječne proizvode potrebno je konzumirati svakodnevno, u količini od dva do tri serviranja dnevno.

Dukat BIO mlijeko

www.dukat.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti