Manuka med jača imunitet, poboljšava kvalitetu sna i uklanja nadutost!

Manuka med jača imunitet, poboljšava kvalitetu sna i uklanja nadutost!

Manuka med jača imunitet, poboljšava kvalitetu sna i uklanja nadutost!
  • Objavljeno: Subota, 19.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sve vrste meda su ukusne i dobre za zdravlje. Vodikov peroksid je glavni sastavni dio meda i daje mu moćno antibiotsko svojstvo. No, manuka med sadrži i antibakterijske spojeve. U jednom istraživanju su znanstvenici iz Australije izlagali manuka med različitim bakterijama. Rezultati su pokazali da je manuka med uništio sve bakterije kojima je bio izložen. Manuka med na zdravlje pozitivno utječe na niz različitih načina, a mi vam donosimo najznačajnije.

Poboljšava kvalitetu sna

Istraživanja su pokazala da manuka med kontrolira oslobađanje glikogena, potrebnog za obavljanje tjelesnih funkcija tijekom spavanja. Prije spavanja popijte malo toplog mlijeka pomiješanog s manuka medom kako biste potaknuli oslobađanje melatonina, hormona koji signalizira mozgu da je vrijeme za spavanje.

Potiče rad probavnog sustava

Manuka med ublažava nadutost i bolove na području abdomena. Sadrži prirodne prebiotike koji su neophodni za održavanje ravnoteže dobrih bakterija unutar probavnog sustava.

Jača imunološki sustav

Manuka med ima moćno antibakterijsko djelovanje. Može ublažiti simptome gripe i prehlade, ali i ubrzati oporavak. Manuka med se koristi za ublažavanje infekcija kože i bržeg zacjeljivanja površinskih rana.

Zašto ne trebate kupovati med iz supermarketa?

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti