Ove namirnice uništavaju čak 75% matičnih stanica raka!

Ove namirnice uništavaju čak 75% matičnih stanica raka!

Ove namirnice uništavaju čak 75% matičnih stanica raka!
  • Objavljeno: Subota, 19.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da se 30 do 40% slučajeva raka može spriječiti usvajanjem zdravih prehrambenih navika. To znači povećanje unosa namirnica s moćnim antikancerogenim djelovanjem, kao što su brokula, pšenična trava i kelj.

Američki znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu su analizirali utjecaj različitih namirnica na matične stanice raka. Naime, matične stanice raka čine oko 5% tumora i odgovorne su za širenje i metastaziranje tumora.

Brokula i pšenična trava su uništile čak 75% matičnih stanica raka maternice, i to unutar samo 24 sata. Ove dvije namirnice nisu oštetile zdrave tjelesne stanice, što je velika prednost, u odnosu na kemoterapiju i zračenje.

Brokula i pšenična trava su odličan izvor fitokemikalija koje sprječavaju rast i daljnje širenje stanica raka. Jako su dobar izvor antioksidanata i imaju alkalno djelovanje. Sadrže lutein, za kojega je dokazano da smanjuje rizik od nastanka raka debelog crijeva i mokraćnog mjehura.

Pšenična trava je dobar izvor proteina, folne kiseline, pantotenske kiseline i bakra. Jako je dobar izvor vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, B6, kalcija, magnezija, fosfora, kalija i mangana.

Brokula je dobar izvor proteina, vitamina E, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i selena. Jako je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, mangana i kalija.

Pripremite alkalni napitak od pšenične trave!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti