Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak
Kategorija: Zanimljivosti
Prema rezultatima jednog istraživanja, kuhanje cijelih komada mrkve povećava njezina antikancerogena svojstva i to za čak 25 posto.
Kako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Newcastleu, takav način pripreme im i osjetno poboljšava okus jer se zadrži više šećera.
Ako se mrkve prije kuhanja sasjeckaju, većina dragocjenih nutrijenata jednostavno iscuri u vodu u kojoj se pripremaju. Ali ako se u lonac ubace cijele, te se narežu poslije kuhanja, dragocjeni sastojci će biti sačuvani.
Znanstvenici su još prije četiri godine otkrili kako mrkve sadrže sastojak zvan falkarinol koji posjeduje antikancerogena svojstva, te ima mnoge blagotvorne učinke na ljudski organizam.
Izvor:
javno.com
Najčitanije zanimljivosti
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Recept dana
Kolač od čokolade s narančom
2 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
