Namirnice s najvećim udjelom pesticida

Namirnice s najvećim udjelom pesticida

Namirnice s najvećim udjelom pesticida
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da pesticidi mogu povećati rizik od nastanka neplodnosti, urođenih poremećaja, ADHD – a i nekih vrsta raka. Neke namirnice trebate jesti samo ako su iz organskog uzgoja.

Jabuke

Konvencionalno uzgajane jabuke sadrže jako visoku razinu pesticida i čak 42 različite vrste. Za njih 7 je poznato da su kancerogene, 10 ih ima toksično djelovanje na živčani sustav, a preostale štetno djeluju na endokrini sustav.

Trešnje

Trešnje također sadrže visok udio pesticida, jednako kao i jabuke. Njih 7 ima kancerogeno djelovanje, 22 narušava hormonalnu ravnotežu, a njih 8 ih je neuortoksično.

Mahune

Mahune uzgajane na konvencionalan način sadrže više od 40 različitih vrsta pesticida. Njih 8 ima kancerogeno djelovanje, 11 ih je neurotoksično, a preostale štetno djeluju na endokrini sustav.

Špinat

Špinat iz konvencionalnog uzgoja može sadržavati čak 48 različitih vrsta pesticida. Za njih 8 je dokazano da ima kancerogeno djelovanje, 25 ih štetno djeluje na endokrini sustav, 6 ih povećava rizik od nastanka urođenih poremećaja, a 8 ih je neurotoksično.

Saznajte što pesticidi rade vašem tijelu!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti