Ne zaboravite na njegu stopala!

Ne zaboravite na njegu stopala!

Ne zaboravite na njegu stopala!
  • Objavljeno: Petak, 31.08.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Suočimo se s istinom - stopala su zadnja na redu kada je njega tijela u pitanju. Koliko nam je stalo da vlastitih stopala? Nekima više, nekima manje, ali svima nedovoljno!

Uzmite u obzir vrijeme koje provodite stojeći i hodajući pa ćete shvatiti koliko malo njegujete svoja stopala. Usporedite količinu vremena koje utrošite njegujući lice pa ćete i sami doći do zaključka. Stopala su uvijek nekako zapostavljena!

"Stajanje nekoliko sati u visokim potpeticama može uzrokovati bol mišića", OnlyMyHealth prenosi izjavu dr. Steven Raikin.

Njega stopala je važna za zdravlje čitavog tijela jer su stopala ta koja nose cijeli teret. Uzmite u obzir da svakih 2.5cm potpetice povećava pritisak na stopalo za 22%! Američki znanstvenici su ustanovili da većina žena doživi neku vrstu ozljede stopala prije dobi od 40, a do tih godina žene najčešće i nose visoke potpetice.

Tijesna obuća, visoke potpetice i pritisak do kojeg dolazi kada hodate i stojite mogu uzrokovati razne posljedice na stopalima (iskrivljene prste, nokte, kurje oči).

To ne znači da se trebate odreći visokih peta, ali izbjegavajte dugo stajanje na njima. Neka vaša obuća bude udobna i ugodna, a stopalima redovito pružite puni tretman, naročito masažu.

"Često se događa da mi dođe osoba kojoj u organizmu nedostaje kalcija, a pretili su. Kosti su preslabe, tjelesna težina koju moraju nositi je prevelika pa ni ne čudi da stopala ispaštaju", dodao je dr. Raikin.

Pazite na tjelesnu težinu, redovito vježbajte i pravilno se hranite. Uz sve to, ne zaboravite njegovati svoje tijelo jer je ono jedinstveno i neponovljivo!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti