Botoks vas može učiniti starijima?

Botoks vas može učiniti starijima?

Botoks vas može učiniti starijima?
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.08.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Razmišljate o botoksu? Ako je tako, uzmite u obzir dugoročne posljedice, a to je paraliza mišića lica.

Kod svakog medicinskog postupka postoje određeni rizici, čak i kod onih naizgled rutinskih. Botoks je rafinirani botulinum toksin (neurotoksin) koji se ubrizgava u lice kako bi se uklonile bore na način da se paraliziraju mišići. Ubrizgavanje je privremeno i postupak treba ponavljati svakih nekoliko mjeseci.

Istina je da injekcije mogu vaše lice učiniti glatkim i eliminirati bore i fine linije, ali kako koža izgleda nakon nekoliko godina. Bilo je slučajeva gdje su pacijenti izgledali lijepo nakon samog tretmana, ali nekoliko godina poslije su se otkrili nedostaci botoksa.

Naime, često se događa da koža postane toliko oštećena i  tanka te bi izgledala puno starije od kože osoba iste dobi. Kada se mišići ne koriste samo nekoliko dana, oni počinju atrofirati - gube masu i snagu, što mijenja njihov oblik.

Kada konstantno paralizirate mišiča lica u razdoblju od nekoliko godina, što se događa? Hoće li se oni oporaviti? Na ova i još mnoga pitanja američki znanstvenici pokušavaju pronaći odgovor, ali jedno je sigurno - botoks sa sobom nosi mnoge negativne posljedice.

Znanstvenici ističu da pravilnom prehranom i njegom tijela, vaša koža može dugi niz godina izgledati mlado. Prestanite s lošim navikama i vaša koža će vam biti zahvalna!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti