Povrće pripremajte na pari
Veliki broj ljudi povrće ne jede zbog odličnog okusa, već zbog brojnih prednosti za zdravlje. Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da sav trud pada u vodu ako povrće ne pripremate pravilno.
Povrće je odličan izvor nutritivnih tvari koje pospješuje zdravlje cjelokupnog organizma, ali učinak neće biti dobar ako ćete ga kuhati.
Naime, rezultati istraživanja su pokazali da je brokulu, jednu od najzdravijih namirnica na svijetu, najbolje pripremati na pari, i to tek 3 do 4 minute.
Ako ćete brokulu pripremati u mikrovalnoj, ona će već nakon 1 minute izgubiti veliki dio svojih nutritivnih svojstava, prenosi DailyMail.
"Svi već više-manje znamo što trebamo jesti, ali i dalje se trebamo upoznavati s najboljim načinima priprema hrane", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Elizabeth Jeffery.
Znanstvenici ističu da sve vrste kupusnjača treba pripremati na pari jer sadrže enzim mirosinazu, koji je potreban za formaciju sulforafana, tvari koja ima moćna antioksidacijska i antikancerogena svojstva.
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
čimpanze Divlje čimpanze snimljene kako koriste „prvu pomoć iz šume“
-
Recept dana
Kolač od čokolade s narančom
2 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
