Još jedan razlog da vježbate tijekom trudnoće

Još jedan razlog da vježbate tijekom trudnoće

Još jedan razlog da vježbate tijekom trudnoće
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Umjerena tjelovježba tijekom trudnoće može pospješiti razvoj bebinog mozga, otkriva nam novo istraživanje američkih znanstvenika.

Prethodna istraživanja su pokazala da tjelovježba tijekom trudnoće pruža brojne prednosti za zdravlje majke i bebe.

"Bebe, čije su majke vježbale tijekom trudnoće, u jako ranoj dobi pokazuju naprednije kognitivne funkcije", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Elise Labonte-LeMoyne.

U istraživanju je sudjelovalo 10 trudnica koje su vježbale u kontroliranim uvjetima i njih 8 koje nisu vježbale uopće. Aktivna grupa trudnica je 3 puta tjedno radila aerobne vježbe laganog intenziteta.

Kada su bebe bile stare 8 do 12 dana, znanstvenici su mjerili aktivnost mozga. Fokusirali su se na sposobnost prepoznavanja novih zvukova.

Rezultati su pokazali da su bebe, čije su majke vježbale tijekom trudnoće, s manje truda pamtile, a potom prepoznavale nove zvukove.

Poznato je da trudnice, koje vode normalan život, vježbaju i pravilno jedu, imaju zdraviju trudnoću i manje komplikacija tijekom poroda, prenosi WebMd.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti