Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.04.2016.
  • Broj pregleda: 4.157
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Đumbir je jedan od najpoznatijih začina diljem svijeta. Jako je dobar izvor vitamina C, magnezija, kalija, bakra i mangana. Istraživanja su pokazala da ima moćno antioksidacijsko, antikancerogeno, protugljivično i antibakterijsko djelovanje.

Saznajte zašto je đumbir 10.000 puta učinkovitiji od kemoterapije!

Đumbir možete konzumirati na različite načine. Možete koristiti svježi ili sušeni đumbir koji dolazi u obliku praha. Glavni aktivni sastojak đumbira je gingerol koji djeluje protuupalno i antioksidacijski. Jedan od najjednostavnijih načina konzumiranja đumbira jest priprema sokova. Ipak, ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, svakako se posavjetujte s liječnikom jer đumbir može doći u interakciju s nekim lijekovima.

Napitak od đumbira i lavande

Sok od đumbira i lavande je odličan za zdravlje jer je lavanda jako dobar izvor vitamina A, a sadrži malo kalorija i masti. Dosadašnja istraživanja su pokazala da lavanda može smanjiti rizik od nastanka bolesti očiju, a naročito učinkovitom se pokazala u ublažavanju suhoće očiju i noćnog sljepila.

Potražite recept za napitak od đumbira i lavande!

Sok od cikle, đumbira i mrkve

Ovaj sok može poboljšati vaše zdravlje i smanjiti rizik od nastanka niza bolesti jer spaja namirnice s odličnim nutritivnim svojstvima. Cikla je dobar izvor vitamina C, željeza i magnezija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Mrkva je dobar izvor tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline i mangana, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K i kalija.

Potražite recept za sok od cikle, đumbira i mrkve!

Sok od đumbira i kurkume za jači imunitet

Kurkuma je također jedan od najpoznatijih začina na svijetu. Brojna istraživanja su pokazala da ima moćno antioksidacijsko, protuupalno i antikancerogeno djelovanje. Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume će pomoći u prevenciji niza bolesti, uključujući bolesti srca i kardiovaskularnog sustava.

Potražite recept za sok od đumbira i kurkume za jači imunitet!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti