Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Đumbir je jedan od najpoznatijih začina diljem svijeta. Jako je dobar izvor vitamina C, magnezija, kalija, bakra i mangana. Istraživanja su pokazala da ima moćno antioksidacijsko, antikancerogeno, protugljivično i antibakterijsko djelovanje.

Saznajte zašto je đumbir 10.000 puta učinkovitiji od kemoterapije!

Đumbir možete konzumirati na različite načine. Možete koristiti svježi ili sušeni đumbir koji dolazi u obliku praha. Glavni aktivni sastojak đumbira je gingerol koji djeluje protuupalno i antioksidacijski. Jedan od najjednostavnijih načina konzumiranja đumbira jest priprema sokova. Ipak, ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, svakako se posavjetujte s liječnikom jer đumbir može doći u interakciju s nekim lijekovima.

Napitak od đumbira i lavande

Sok od đumbira i lavande je odličan za zdravlje jer je lavanda jako dobar izvor vitamina A, a sadrži malo kalorija i masti. Dosadašnja istraživanja su pokazala da lavanda može smanjiti rizik od nastanka bolesti očiju, a naročito učinkovitom se pokazala u ublažavanju suhoće očiju i noćnog sljepila.

Potražite recept za napitak od đumbira i lavande!

Sok od cikle, đumbira i mrkve

Ovaj sok može poboljšati vaše zdravlje i smanjiti rizik od nastanka niza bolesti jer spaja namirnice s odličnim nutritivnim svojstvima. Cikla je dobar izvor vitamina C, željeza i magnezija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Mrkva je dobar izvor tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline i mangana, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K i kalija.

Potražite recept za sok od cikle, đumbira i mrkve!

Sok od đumbira i kurkume za jači imunitet

Kurkuma je također jedan od najpoznatijih začina na svijetu. Brojna istraživanja su pokazala da ima moćno antioksidacijsko, protuupalno i antikancerogeno djelovanje. Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume će pomoći u prevenciji niza bolesti, uključujući bolesti srca i kardiovaskularnog sustava.

Potražite recept za sok od đumbira i kurkume za jači imunitet!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti