Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!

Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!

Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.12.2016.
  • Broj pregleda: 126
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!

15. prosinca, u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici održano je gastroenološko druženje pod nazivom „Sa Sunčanih livada Bilogore na Vaš stol“.

Veliko S u naslovu nije ni slučajno, niti pogreška.

Naime, javnosti je prvi put predstavljen jedinstven projekt u Hrvatskoj, farma Sunčane livade koja je vlasničkom strukturom vezana za Sunce koncern.

S obzirom da tržište diktira pojačanu potrebu za ekološki proizvedenom hranom, u vrijeme kad je najčešće postavljano pitanje - Znate li što jedete?, Bluesun se prilagodio njegovim potrebama i već dvije godine proizvodi junetinu isključivo za potrebe svijih hotela na eko farmi u Malom Grđevcu kraj Bjelovara.

Riječ je o najvećoj farmi sistema „krava-tele“ u Europi i najmodernijoj u Hrvatskoj na kojoj se uzgaja vrhunska francuska pasmina „charolais“ goveda, druga najcjenjenija i najskuplja vrsta govedine na svijetu!

Na farmi radi ukupno osam zaposlenih koji brinu o 500-njak grla ove zahtjevne, ali i iznimno zahvalne pasmine.

Vrhunsko meso iz vlastitog uzgoja servira se u cijelom hotelskom lancu: od Marije Bistrice, preko Starigrada Paklenice, Bola na Braču, Brela i Tučepa, a u hotelskim à la carte restoranima za naše smo goste kreirali jedinstvenu „Steak lovers“ ponudu, koja je pripremom i kvalitetom jedinstvena na hrvatskom tržištu.

„Ove, 2016. godine, junetina i govedina s naše farme podmirile su više od polovice potreba hotelskih i à la carte restorana Bluesuna, a s obzirom na odaziv i sjajne reakcije gostiju, za sljedeću godinu predviđamo značajan rast udjela, čak i do 70%.“ naglasila je Mica Obradović, direktorica farme i dodala kako se nada da će Sunčane livade jednom postati i referalni centar za uzgoj charolaisa u Hrvatskoj.

S obzirom da je Bluesun lanac prepoznat po svojoj iznimnoj raznolikosti i kvaliteti gastro ponude, prije svih je prepoznao potrebu za proizvodnjom vlastite hrane, čime je jedinstven u Hrvatskoj.

Osim toga, vođen stavom „kupnje hrvatskog“, godinama spaja zelenu i plavu Hrvatsku.

„Udio manjih OPG-a i srednjih proizvođača u ukupnoj strukturi partnera je 60/40 u korist malih i srednjih proizvođača i distributera. Diversificiran pristup rada s većim brojem partnera je mnogo izazovniji, no u konačnici je održiv i odgovara misiji kompanije a ta je da su nam kvaliteta proizvoda, ali i zadovoljstvo, odnosno fer odnosi s lokalnim partnerima - na prvom mjestu.“ - naglasio je Damir Baković, direktor nabave u Bluesunu.

Svježu ribu, voće i povrće Bluesun otkupljuje s OPG-ova koji se nalaze u gravitacijskom području obuhvata hotela. Također, većina alkoholnih pića koja se poslužuju su od hrvatskih proizvođača, dok svježe meso iz Hrvatske zauzima čak 80% u ukupnoj strukturi mesa. Takvo je meso često skuplje, no odgovara strogim zahtjevima kvalitete.

Meso sa Sunčanih livada pripremio je vrhunski tim kuhara iz Bluesun hotela Kaj, a sve tajne dobrog steaka, od njegovog rezanja, do maturiranja, pripreme i serviranja novinarima je prezentirao nagrađivani chef, Marko Futivić, a potom ih i educirao o pripremi na izuzetno zabavnoj i dinamičnoj steak radionici.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti