Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!

Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!

Sa Sunčanih livada Bilogore na vaš stol!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

15. prosinca, u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici održano je gastroenološko druženje pod nazivom „Sa Sunčanih livada Bilogore na Vaš stol“.

Veliko S u naslovu nije ni slučajno, niti pogreška.

Naime, javnosti je prvi put predstavljen jedinstven projekt u Hrvatskoj, farma Sunčane livade koja je vlasničkom strukturom vezana za Sunce koncern.

S obzirom da tržište diktira pojačanu potrebu za ekološki proizvedenom hranom, u vrijeme kad je najčešće postavljano pitanje - Znate li što jedete?, Bluesun se prilagodio njegovim potrebama i već dvije godine proizvodi junetinu isključivo za potrebe svijih hotela na eko farmi u Malom Grđevcu kraj Bjelovara.

Riječ je o najvećoj farmi sistema „krava-tele“ u Europi i najmodernijoj u Hrvatskoj na kojoj se uzgaja vrhunska francuska pasmina „charolais“ goveda, druga najcjenjenija i najskuplja vrsta govedine na svijetu!

Na farmi radi ukupno osam zaposlenih koji brinu o 500-njak grla ove zahtjevne, ali i iznimno zahvalne pasmine.

Vrhunsko meso iz vlastitog uzgoja servira se u cijelom hotelskom lancu: od Marije Bistrice, preko Starigrada Paklenice, Bola na Braču, Brela i Tučepa, a u hotelskim à la carte restoranima za naše smo goste kreirali jedinstvenu „Steak lovers“ ponudu, koja je pripremom i kvalitetom jedinstvena na hrvatskom tržištu.

„Ove, 2016. godine, junetina i govedina s naše farme podmirile su više od polovice potreba hotelskih i à la carte restorana Bluesuna, a s obzirom na odaziv i sjajne reakcije gostiju, za sljedeću godinu predviđamo značajan rast udjela, čak i do 70%.“ naglasila je Mica Obradović, direktorica farme i dodala kako se nada da će Sunčane livade jednom postati i referalni centar za uzgoj charolaisa u Hrvatskoj.

S obzirom da je Bluesun lanac prepoznat po svojoj iznimnoj raznolikosti i kvaliteti gastro ponude, prije svih je prepoznao potrebu za proizvodnjom vlastite hrane, čime je jedinstven u Hrvatskoj.

Osim toga, vođen stavom „kupnje hrvatskog“, godinama spaja zelenu i plavu Hrvatsku.

„Udio manjih OPG-a i srednjih proizvođača u ukupnoj strukturi partnera je 60/40 u korist malih i srednjih proizvođača i distributera. Diversificiran pristup rada s većim brojem partnera je mnogo izazovniji, no u konačnici je održiv i odgovara misiji kompanije a ta je da su nam kvaliteta proizvoda, ali i zadovoljstvo, odnosno fer odnosi s lokalnim partnerima - na prvom mjestu.“ - naglasio je Damir Baković, direktor nabave u Bluesunu.

Svježu ribu, voće i povrće Bluesun otkupljuje s OPG-ova koji se nalaze u gravitacijskom području obuhvata hotela. Također, većina alkoholnih pića koja se poslužuju su od hrvatskih proizvođača, dok svježe meso iz Hrvatske zauzima čak 80% u ukupnoj strukturi mesa. Takvo je meso često skuplje, no odgovara strogim zahtjevima kvalitete.

Meso sa Sunčanih livada pripremio je vrhunski tim kuhara iz Bluesun hotela Kaj, a sve tajne dobrog steaka, od njegovog rezanja, do maturiranja, pripreme i serviranja novinarima je prezentirao nagrađivani chef, Marko Futivić, a potom ih i educirao o pripremi na izuzetno zabavnoj i dinamičnoj steak radionici.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti