Spirulina uništava stanice raka dojke!

Spirulina uništava stanice raka dojke!

Spirulina uništava stanice raka dojke!
  • Objavljeno: Utorak, 02.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rak dojke je drugi najčešći tip raka (nakon raka kože) od kojeg obolijevaju žene diljem svijeta. Nedavno istraživanje američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of American Medical Association, je pokazalo da alternativni oblici liječenja raka dojke mogu biti djelotvorni i da sastojci koje pronalazimo u sastavu spiruline mogu potaknuti stanice raka na samouništenje.

Spirulina je jestiva slatkovodna alga koja se koristi kao dodatak prehrani, a odličan je izvor hranjivih tvari i fitokemikalija. Posebno treba istaknuti visok udio fikocijanina, moćnog antioksidanta koji se nalazi u jako malom broju namirnica.

U ovom istraživanju su američki znanstvenici odabrali spojeve biljnog porijekla kako bi stvorili koktel za borbu protiv stanica raka. Uzeli su fikocijanin iz spiruline, kurkumin iz kurkume, izoflavin iz soje, resveratrol iz grožđa i kvercetin iz luka i jabuka.

Pročitajte za što se još koristi spirulina.

Kada su analizirali utjecaj koktela na stanice raka dojke, ustanovili su da je on usporio širenje stanica raka za čak 80% i istovremeno ih je potaknuo na samouništenje.

Fikocijanin iz spiruline je poznat po svom moćnom protuupalnom i antioksidacijskom djelovanju. Ta dva svojstva čine spirulinu odličnom za borbu protiv raka. Fikocijanini spirulini daju prepoznatljivu plavo zelenu boju.

Spirulina je jako dobar izvor vitamina A, K i B kompleksa. Dostupna je u obliku kapsula i praha. Neke vrste dodataka spiruline sadržavaju teške metale i toksine pa je važno kupovati spirulinu od provjerenih proizvođača.

Nastavite čitati najbolje savjete za prevenciju raka dojke!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti