Stručnjaci otkrivaju uobičajene stvari koje mogu ubiti svaku vezu

Stručnjaci otkrivaju uobičajene stvari koje mogu ubiti svaku vezu

Stručnjaci otkrivaju uobičajene stvari koje mogu ubiti svaku vezu
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.07.2019.
  • Broj pregleda: 1.045
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

I dok svi znamo kako laganje, varanje, sebičnost mogu biti jak udarac na odnos, postoje i brojne druge negativne stvari koje vas mogu razdvojiti.

Veze nikad nisu savršene jer svi radimo neke greške. No, ono što je bitno i što svi možemo napraviti jest to da probleme prepoznamo i riješimo ih prije nego što postane kasno. I dok svi znamo kako laganje, varanje, sebičnost mogu biti jak udarac na odnos, postoje i brojne druge negativne stvari koje vas mogu razdvojiti. Stručnjaci za veze su sastavili nekoliko uobičajenih stvari koje nerijetko vode do prekida.

Mobitel umjesto razgovora

Kako izgleda vaša kava, koliko vremena zaista razgovarate, a koliko vremena provodite na mobitelu? Zabrinjavajuće, zar ne? Obraćajte pažnju na partnera/icu, i kad razgovarate zaista ga slušajte. Možda se ovo čini banalnim, ali nakon nekog vremena, razgovori koji se svode samo na kućanstvu ili djecu će vas samo udaljiti.

Previše ste zauzeti

Prenatrpan raspored jedan je od razloga zašto se parovi udaljavaju jedan od drugoga. I dok shvatite da nešto ne štima, već ćete postati samo cimeri.

Nerealna očekivanja

Postoje određena očekivanja na početku svake veze. Definitivno nećete biti zaljubljeni i osjećati leptiriće u trbuhu svaki dan i to do kraja života. Romantika se s vremenom također ugasi, ali se nerijetko opet i upali. To je normalno. Mnogi ulaze u vezu s nerealnim očekivanjima. I onda kad nakon nekog vremena više ne osjećaju tu početnu zaljubljenost (ponekad zaluđenost), krive partnera za to, kritiziraju ga, osuđuju. A on se sve više udaljava. Bit će dana, tjedana, a možda i mjeseci kad se nećete u vezi osjećati tako poletno. Bit će dana kad ćete se ujutro probuditi, pogledati partnera i pomisliti: 'Uf, još si tu'.

I živcirat će vas sama njegova pojava (a nemate ni neki valjan razlog za to). I to je normalno.

A ono što je važno jest prevladati takve trenutke i ostati zajedno. Isplatit će se, jer takvi trenuci neće trajati vječno. Možda će ponekad trebati vremena, no opet će doći dan kad ćete pogledati osobu pored sebe i preplavit će vas ogromni val ljubavi.

Jer ljubav koja je živa, konstantno se razvija. Ona se širi i produbljuje i možda neće biti kao na početku vaše veze. Ali, i ne treba biti.

Zaboravljate iskazati ljubav

Svi komuniciramo ljubav na drugačiji način, Netko dijeli komplimente, netko to pokazuje dodirima, netko sitnim znakovima pažnje, slatkim porukama… A netko ne pokazuje ništa! Svatko se želi osjećati voljeno, a ako mislite da zato što ste se oženili ili uselili skupa, da se ljubav više ne mora tako iskazivati, grdo ste se prevarili.

Sve ostale razloge, možete pročitati ovdje.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti