Suplementi koji pobjeđuju depresiju

Suplementi koji pobjeđuju depresiju

Suplementi koji pobjeđuju depresiju
  • Objavljeno: Srijeda, 07.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Depresija je ozbiljna bolest koja, ako se ne dijagnosticira i ne počne liječiti na vrijeme, može biti opasna po život. Postoje suplementi koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma depresije, ali oni ne mogu biti zamjena za propisanu terapiju.

Omega 3 msne kiseline

Omega 3 masne kiseline potiču zdravlje cjelokupnog organizma, uključujući i živčanog sustava. Omega 3 masne kiseline će pomoći u uspostavljanju ravnoteže kemijskih spojeva u mozgu.

Vitamin D

Često se naziva i vitaminom sunca, a preniska razina može povećati rizik od nastanka depresije i pogoršati njezine simptome.

Gospina trava

Već se stoljećima koristi u svrhu liječenja i ublažavanja niza stanja i poremećaja, a znanstvenici su ustanovili da može pomoći u ublažavanju simptoma depresije.

Vitamin B12

Adekvatna razina vitamina B12 je ključna za dobro mentalno zdravlje. Manjak vitamina B12 može pogoršati simptome depresije i povećati rizik od nastanka gubitka pamćenja.

Probiotici

Rad mozga značajno ovisi o radu probavnog sustava. Živčane stanice u probavnom sustavu reguliraju čak 80 do 90% od ukupne proizvodnje serotonina, neurotransmitera koji potiče dobro raspoloženje.

Otkrijte kako depresija ugrožava zdravlje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti