Umjereno konzumiranje vina vam može pomoći smršaviti

Umjereno konzumiranje vina vam može pomoći smršaviti

Umjereno konzumiranje vina vam može pomoći smršaviti
  • Objavljeno: Petak, 19.08.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U istraživanju koje će obradovati sve koji piju bezalkoholna pića samo zbog svog struka, znanstvenici ističu kako su prethodne tvrdnje o povezanosti alkohola i pretilosti netočne.

Njihova analiza prethodnih istraživanja pokazuje da iako alkoholičari imaju veću vjerojatnost da će se udebljati, oni koji samo povremeno uživaju u čašici imaju manju vjerojatnost da će nagomilati kile.

U biti, konzumenti pića koja manje debljaju, poput vina, mogu čak i izgubiti na težini, uz to što imaju i niži rizik za razvoj dijabetesa.

Crno vino i tamna čokolada su ubojice raka!

"Minimalna do umjerena konzumacija alkohola, posebice vina, ima veću vjerojatnost da će vas zaštititi od debljanja, dok je potrošnja teških alkoholnih pića povezana s debljanjem," Telegraph prenosi izjavu istraživača sa Sveučilišta Navarra iz Španjolske.

U radu se ističe kako "konzumiranje alkohola može dovesti do debljanja", pošto 1 gram alkohola ima energetsku vrijednost od 7.1 kalorije.

No, analiza 31 istraživanja objavljenog između 1984. i 2010. godine, otkriva kako su rezultati "kontradiktorni" te da ne daju "konačnu potvrdu" o poveznici između pijenja i debljanja.

Radovi u kojima je pronađena poveznica, obično su uključivali istraživanja na teškim alkoholičarima, tako da nam španjolski istraživači sugeriraju: "Moguće je da će alkoholičari doživjeti takav učinak češće nego ljudi koji povremeno konzumiraju alkohol."

Crno vino sprječava nastanak karijesa!

Dodatno ističu kako bi trebalo provoditi više istraživanja o ulogama "različitih vrsta alkoholnih pića". Tako recimo jedno pivo sadrži oko 200 kalorija, dvostruko više nego čaša vina.

"Vrsta alkoholnog pića može igrati važnu ulogu u modificiranju utjecaja konzumacije alkohola na dobivanje na težini."

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti