Vitamin C uništava stanice raka debelog crijeva

Vitamin C uništava stanice raka debelog crijeva

Vitamin C uništava stanice raka debelog crijeva
  • Objavljeno: Utorak, 08.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nedavno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da povećanjem unosa vitamina C možete spriječiti širenje stanica raka debelog crijeva.

Dr. Ronald Hunninghake je sa svojim stručnim timom analizirao djelovanje vitamina C na stanice raka debelog crijeva. Ustanovili su da visoka doza vitamina C može uništiti stanice raka debelog crijeva. Rak debelog crijeva je jedan od najagresivnijih oblika raka, a ujedno i treći najčešći smrtonosni oblik raka.

Doza vitamina C koja se u ovom istraživanju pokazala učinkovitom je jednaka dozi vitamina C u 300 naranči. Visoka koncentracija vitamina C potiče stanice raka na samouništenje, a ujedno ne djeluje štetno na zdrave tjelesne stanice.

Naše istraživanje upućuje da visoka doza vitamina C može pomoći u liječenju raka, čak i onih najagresivnijih oblika, izjavio je dr. Hunninghake.

No, stručnjaci ističu da se prije povećanja unosa vitamina C posavjetujete s liječnikom. Ako želite povećati unos vitamina C putem prehrane, povećajte unos namirnica kao što su tamno zeleno lisnato povrće, kivi, brokula, bobičasto voće, rajčice, grašak i citrusno voće.

Nastavite čitati o prednostima vitamina C za koje morate znati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti