Najbolji antikancerogeni začini

Najbolji antikancerogeni začini

Najbolji antikancerogeni začini
  • Objavljeno: Utorak, 08.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Usvajanje zdravih prehrambenih navika je jedan od najučinkovitijih načina da spriječite nastanak niza bolesti. Postoje određeni začini za koje je dokazano da imaju odlična antikancerogena svojstva. Naravno, ovi začini sami neće spriječiti nastanak raka, ali mogu pomoći u smanjenju rizika.

Menta

Menta je odličan izvor fitokemikalija koji smanjuju dotok krvi u stanice raka i na taj način spriječiti širenje stanica raka.

Češnjak

Ima odlična antivirusna i antibakterijska svojstva, a dosadašnja istraživanja su pokazala da je naročito učinkovit u prevenciji raka debelog crijeva.

Kurkuma

Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva. Veći broj istraživanja je pokazao da kurkuma može pomoći u prevenciji širenja stanica raka.

Peršin

Apigenin u peršinu pomaže u prevenciji angiogeneze, odnosno širenja krvnih žila koji opskrbljuju stanice raka nutritivnim spojevima.

Crvena djetelina

Često se koristi za ublažavanje simptoma kemoterapije i prevenciju daljnjeg širenja kancerogenih stanica. Istraživanja su pokazala da je naročito učinkovita u prevenciji raka dojke i prostate.

Pročitajte više u članku bilja i začini za obranu od bolesti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti