Zašto izabrati organski pamuk?

Zašto izabrati organski pamuk?

Zašto izabrati organski pamuk?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Što je organski pamuk?

Organski pamuk je pamuk uzgojen na prirodan, ekološki prihvatljiv način, od genetski nemodificiranog sjemena te bez primjene otrovnih fungicida, insekticida i pesticida.

Mnogi ne znaju da je pamuk jedna od najzagađenijih biljaka. Od ukupne količine insekticida i pesticida koji se koriste u svjetskoj poljoprivredi, oko 25% insekticida i 10 % pesticida koristi se upravo za njegov uzgoj.

Za proizvodnju pamuka potrebnog za samu jednu majicu potroši se oko 150 grama pesticida i umjetnih gnojiva!

Zbog čega izabrati proizvode od organskog pamuka?

Prije svega zbog zdravlja vaše bebe. Koža je organ koji u većoj ili manjoj mjeri apsorbira ono što se na njoj nalazi. Bebina koža je oko 5 puta tanja od kože odraslih, a bebin organizam je i znatno osjetljiviji na kemikalije koje se koriste u konvencionalnoj izradi odjeće.

Drugi razlog je briga za zdravlje drugih. Mnogi ljudi, nažalost i djeca svakodnevno se truju kemikalijama radeći na poljima neorganski uzgajanog pamuka, a mnogi od njih i umiru.

Treći je očuvanje prirode u kojoj živimo. Organski uzgoj čuva prirodnu ravnotežu okoliša i djeluje blagotvorno na očuvanje biljnih i životinjskih vrsta.

 Svaki tekstilni proizvod koji se nalazi u webshopu Ekobebe ima međunarodno priznati GOTS certifikat - dokaz da je proizveden na kontroliran i ispravan način, maksimalno siguran za vašu bebu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti