Načini vježbanja za jačanje i oblikovanje ruku

Načini vježbanja za jačanje i oblikovanje ruku

Načini vježbanja za jačanje i oblikovanje ruku
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svaka od nas ima određene "kritične" dijelove tijela kojima nikako nismo zadovoljne i za koje smatramo da bismo trebale poraditi na njima. Jedna od tih točki za mnoge od nas su ruke koje nisu čvrste, zategnute i oblikovane, posebno nadlaktice. Što se tiče ovog dijela tijela, postoji pet načina vježbanja koja se ističu u poboljšavanju snage i toniranju mišića ruku. To su boks, plivanje, joga, pilates i vježbe utezima.

Boks

Možda vam ovo zvuči i čudno kao sport za ženu, ali boks je izvrstan način za jačanje i oblikovanje ruku. Ono pomaže pomaže ?sagorjevanje? masnih naslaga na vašim rukama što je najvažnije za definiranje mišićnog tonusa. Boks je izvrstan način sveobuhvatnog vježbanja koji "upošljava" sve relevantne grupe mišića ruku. (Da ne spominjemo da je boks izvrstan za rješavanje viška energije ili frustracija).

Plivanje

Plivanje pomaže razviti i učvrstiti mišiće ruku zbog otpora koji voda pruža. Ako uistinu želite povećati snagu ruku pokušajte u vodi noge ostaviti mirnima i plivajte samo radom ruku. Još neki od načina vježbanja ruku u vodi su da dasku (pluto) uhvatite koljenima i plivate samo rukama ili plivanje rukama s povlačenjem partnera - "prikolica" (radu paru: partner se drži za noge, pliva se samo nogama dok partneri radi samo rukama).

Joga

Ako sumnjate sumnjate u ovo, samo malo bolje promotrite ruke vašeg instruktora ili instruktorice. One su u pravilu izvrsno definirane. Joga se temelji na snagi, balansu i toniranju mišića. Mnoge poze u jogi oslanjaju se na snagu i fleksibilnost vaših ruku kako bi zadržali položaj. Rezultat su lijepo oblikovane ruke.

Pilates na Reformer spravi

Reformer je osnovna sprava Pilates metode koja se koristi u rekreaciji, rehabilitaciji i profesionalnom sportu. Pilates na spravi Reformer jača i isteže sve mišiće, pa i mišiće ruku. Kroz kontinuirano vježbanje pilatesa stvaraju se izduljeni i snažni mišići, povećava se gipkost tijela, ispravlja pogrešno držanje te vraća fizička i mentalna vitalnost. Kako napredujete u vježbanju povećava se i otpor s kojim vježbate. Svom instruktoru spomenite kako je ovo područje na kojem posebno želite poraditi, kako bi se naglasak vježbanja stavio na ruke.

Vježbe utezima

I na kraju, tu su dobar, stari način vježbanja ruku utezima. Postoje vježbe osmišljene za rad s malim utezima i/ili spravama koje točno vježbaju određenu grupu mišića na ruci kako biste ih učvrstili i zategnuli. Treniranje utezima je dobro za povećavanje gustoće kostiju i smanjuje opasnost od osteoporoze.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije