Najbolje vježbe za trbuh

Najbolje vježbe za trbuh

Najbolje vježbe za trbuh
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.07.2013.
  • Broj pregleda: 4.171
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada želite ravan i dobro oblikovan trbuh trbušnjaci nisu uvijek najbolji izbor. Zašto? Njima potičemo rad samo srednjih trbušnih mišića, dok mišiće struka zanemarujemo.

Ove vježbe će potaknuti rad mišića cijelog trupa. Učvrstit ćete mišiće kukova, zdjelice, donjeg dijela leđa, mišiće trbuha i mišiće struka. Ove vježbe će popraviti vaše držanje i olakšati obavljanje svakodnevnih obaveza kao što je nošenje težih stvari.

Napravite 3 seta vježbi, s odmorom od 30 sekundi između setova. Vježbajte 2 do 3 puta tjedno.

Vježba 1

Uzmite bučice, ruke neka budu uz tijelo. Leđa moraju ostati ravna, mišići trbuha napeti. Sagibajte se u lijevu stranu koliko god možete tako da svu tjelesnu težinu oslanjate na lijevo koljeno. Zadržite položaj nekoliko sekundi i vratite se na početak. Ponovite isto s desnom stranom. Ovo je jedno ponavljanje. Napravite ih 10.

Vježba 2

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima. Objema rukama uzmite bučicu i ruke ispružite ispred tijela. Napnite mišiće trbuha i polako trup okrećite u lijevo koliko god možete. Zadržite položaj nekoliko sekundi i okrenite trup u desno. Ovo je jedno ponavljanje. Napravite ih 10.

Vježba 3

Uzmite bučicu objema rukama i dignite ju iznad desnog ramena. Lijevo stopalo podignite sa strane. U jednom pokretu spustite ruke i savijte koljeno. Vratite se na početak. Ovo je jedno ponavljanje. Napravite ih 10, zatim zamijenite strane i ponovite isto.

Vježba 4

Spustite stražnjicu u čučanj. Objema rukama uzmite bučicu i okrenite trup prema lijevoj nozi. Ruke moraju ostati ravne i u jednom pokretu ih dignite iznad desnog ramena i ispravite noge. Vratite se na početak. Ovo je jedno ponavljanje. Napravite ih 10 ponavljanja, a zatim zamijenite strane i ponovite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije