Evo zašto nemate ravan trbuh!

Evo zašto nemate ravan trbuh!

Evo zašto nemate ravan trbuh!
  • Objavljeno: Nedjelja, 25.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Mnoge žene muku muče s viškom kilograma i masnim naslagama na tijelu, a posebno su osjetljive na masnoću na trbuhu zbog koje izbjegavaju usku odjeću ili kupaće kostime.

No, žene nisu jedine koje žele ravan trbuh, muškarci su jednako opterećeni masnoćom na kriznom mjestu i žele izgledati privlačno, posebice kad je ljeto blizu. Zato i muškarci i žene odlaze u teretanu, ali naporne vježbe im ne donose željene rezultate, a evo i zašto.

Ovo je najbrži put do ravnog trbuha!

Masne naslage nisu sve iste, a njihov oblik i mjesto može nam otkriti kako ćemo ih lakše ukloniti. Kada je riječ o trbuhu, postoje dvije vrste masnog tkiva kojeg se treba riješiti. Prva je visceralna ili trbušna masnoća koja je smještena u trbušnoj šupljini, pokraj unutarnjih organa i ne može se vidjeti i osjetiti. Iako je duboko sakrivena, može biti veliki neprijatelj vitkoj liniji.

No, masne naslage nisu samo neprijatelj fit izgleda, nego su potencijalna opasnost i za zdravlje. Visceralno masno tkivo povezano je s otpuštanjem citokina, proteina koji su povezani s mnogim bolestima poput srčanih bolesti i dijabetesa, a mogu uzrokovati povećanje krvnog tlaka ili povišenu razinu kolesterola u krvi. Još jedna mana je što ženama s godinama raste razina visceralne masnoće pa im trbuh postaje veći i opušteniji.

Isprobajte ove vježbe za ravan trbuh i mršavljenje!

Druga vrsta je potkožno masno tkivo na koje otpada 90% masnoće na trbuhu. To je onaj dio trbuha kojeg vidimo u odrazu i možemo ga uhvatiti rukom. Budući da je ova vrsta masti ono što vidimo, mnogi rade vježbe poput trbušnjaka kako bi se riješili potkožne masnoće. Ali nije dovoljno samo raditi vježbe za trbušne mišiće jer zbog velike količine masnog tkiva „six pack“ neće doći do izražaja.

No, ne trebate brinuti jer postoji način da se riješite masnih naslaga na trbuhu. Uravnotežena prehrana i kardio vježbe koje tope trbušnu masnoću ključni su za dobivanje ravnog trbuha o kojem ste oduvijek sanjali.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije