Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Dijeta Martine Navratilove

Dijeta Martine Navratilove

Dijeta Martine Navratilove
  • Objavljeno: Srijeda, 18.11.2015.
  • Broj pregleda: 12.014
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Profesionalna tenisačica, Martina Navratilova tvrdi da je prvi korak prema zdravlju želja za promjenom. Ako se želite promijeniti, i ako jedete pravu hranu i dovoljno vježbate, vidjet ćete rezultate. Boljom brigom za svoje zdravlje također ćete smanjiti rizik od bolesti opasnih za život.

Postoji šest koraka u dijeti Martine Navratilove. Dijeta ne zahtjeva nagle promjene i striktna pravila. Potiče postepeni napredak.

Bazirana je na balansiranoj nutricionističkoj prehrani s fokusom na vegetarijansku hranu, kao što je voće, povrće i cjelovito zrnje. Drukčija je od ostalih dijeta jer Navratilova daje osobne priče o tome kako je ona prisvojila zdravije prehrambene navike. Također, stavlja i jednaki naglasak na vježbanje.

Dijeta se fokusira se na dugoročnom razmišljanju i postepenim promjenama.

Vježbanje je velika komponenta ove dijete. Autorica preporuča da vam vježbanje bude zabavno i da radite vježbe u kojima uživate. Kardiovaskularne vježbe, kao što je trčanje, plivanje i tenis, trebale bi se izmjenjivati da vam ne postane dosadno. Ovakvi treninzi trebali bi se odvijati minimalno 3 do 5 puta tjedno, od 30 do 45 minuta dnevno. Vježbe snage trebali bi raditi barem dva dana (s razmakom između ta dva dana) tjedno. Kada završite sa svakom razinom, prijeći ćete na sljedeću. Istezanje se također preporuča kako bi povećali fleksibilnost. Trebalo bi napomenuti da vježbe snage zahtijevaju kupovinu neke opreme.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari