Madeleine

Madeleine

Madeleine
  • Objavljeno: Srijeda, 03.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fini prhki kolačići.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g višenamjenskog brašna
  • 100 g maslaca
  • 110 g šećera
  • 2 jaja
  • korica od pola limuna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice soka od naranče

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Rastopite maslac i ostavite da se malo ohladi.

Jaja dobro izmiješajte sa šećerom. Dodajte rastopljeni maslac i brašno s praškom za pecivo. Umiješajte limunovu koricu i sok od naranče. Sve dobro izmiješajte.

Kalupe za madeleine namažite maslacem i napunite tijestom. Pecite 5 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 200°C i pecite još 10 minuta.

Ostavite madeleine da se ohlade u kalupima i onda ih izvadite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti