Tikvice punjene mljevenim mesom: Lagan i brz proljetni ručak koji će se svima svidjeti!

Tikvice punjene mljevenim mesom: Lagan i brz proljetni ručak koji će se svima svidjeti!

Tikvice punjene mljevenim mesom: Lagan i brz proljetni ručak koji će se svima svidjeti!
  • Objavljeno: Srijeda, 24.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Proljeće je vrijeme kada započinje sezona tikvica, zdravog, niskokaloričnog i okusom neutralnog povrća koje se može pripremati na zaista bezbroj načina. Tikvice se mogu dodati u rižoto, mogu se pohati, pa čak i pripremiti u obliku pljeskavica koje se mogu poslužiti umjesto mesa ili uz salatu kao lagani ručak za toplije dane.

  • Probajte nešto novo: 10 jednostavnih recepata s tikvicama

Jedan od naših omiljenih načina za pripremu tikvica je puniti ih mljevenim mesom i zapeći u pećnici. Ovako pripremljene tikvice se mogu pripremiti uz prilog od riže, krumpira ili salate. Ako slijedite način prehrane s minimalnim unosom ugljikohidrata, ovo je odlično jelo za vas. U nastavku pročitajte puni popis sastojaka i postupak pripreme.

Sastojci:

  • 4 velike tikvice
  • 300 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šalica riže
  • 1 konzerva pelata (400 g)
  • 100 g naribanog sira (npr. mozzarella, gauda)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar, i drugi začine po ukusu (npr. origano, bosiljak)

Priprema:

  1. Operite tikvice i prerežite ih po dužini na pola. Izdubite sredinu tikvica žlicom. Ostavite oko 1 cm debljine tikvica sa svake strane kako bi zadržale oblik.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne postanu mekani.
  3. Dodajte mljeveno meso i pržite ga dok ne postane smeđe.
  4. Dodajte nasjeckanu papriku i kuhajte nekoliko minuta.
  5. U smjesu od mesa dodajte rižu i pelate. Začinite solju, paprom i drugim začinima po ukusu. Kuhajte još nekoliko minuta, dok se svi okusi dobro ne sjedine.
  6. U pripremljene tikvice ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu od mesa.
  7. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  8. Stavite punjene tikvice u vatrostalnu posudu. Posipajte naribanim sirom po vrhu.
  9. Pecite u zagrijanoj pećnici 25 do 30 minuta ili dok tikvice ne omekšaju, a sir ne postane zlatno-smeđi.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije