Pileća krilca u japanskom umaku

Pileća krilca u japanskom umaku

Pileća krilca u japanskom umaku
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina u umaku od sakea.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilca
  • 3 žlice gustina
  • ulje za prženje
  • 2 žlice prženog sezama
  • Umak

  • 2/3 šalice mirina
  • 1/3 šalice soja umaka
  • 2 žlice sakea
  • 1/4 šalice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 2 kriške đumbira
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka

Priprema

U malom loncu zagrijte sve sastojke za umak. Kada umak prokuha, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta dok se umak ne zgusne.

U međuvremenu, prerežite krila na zglobu i posušite papirnatim ručnicima. Pospite malo soli preko krila.

Stavite gustin u vrećicu i dodajte piletinu. Vrećicu lagano protresite sve dok krila ne budu ravnomjerno prekrivena gustinom.

Zagrijte ulje u wok tavi na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte nekoliko krilca pazeći da ne pretrpate wok. Pržite krilca oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Jednu stranu pilećih krilca umočite u umak i stavite na tanjur za posluživanje. Pospite prženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu. Dobar tek!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti