Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pileća krilca u japanskom umaku

Pileća krilca u japanskom umaku

Pileća krilca u japanskom umaku
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.208
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Piletina u umaku od sakea.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U malom loncu zagrijte sve sastojke za umak. Kada umak prokuha, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta dok se umak ne zgusne.

U međuvremenu, prerežite krila na zglobu i posušite papirnatim ručnicima. Pospite malo soli preko krila.

Stavite gustin u vrećicu i dodajte piletinu. Vrećicu lagano protresite sve dok krila ne budu ravnomjerno prekrivena gustinom.

Zagrijte ulje u wok tavi na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte nekoliko krilca pazeći da ne pretrpate wok. Pržite krilca oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Jednu stranu pilećih krilca umočite u umak i stavite na tanjur za posluživanje. Pospite prženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu. Dobar tek!

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti