Piletina na kineski s indijskim oraščićima

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
- 3 režnja češnjaka, narezanih
- 4 velike žlice sojina umaka
- 2 velike žlice kukuruznog brašna
- 250 g kineskih rezanaca
- 3 velike žlice suncokretovog ulja
- 1 velika žlica sezamovog ulja
- 100 g indijskih oraščića, prženih
- 6 kom mladog luka, narezanih na komade od 5 cm
Priprema piletine na kineski
1. Stavite piletinu u zdjelu te dodajte češnjak, umak od soje i kukuruzno brašno. Sve miješajte dok se piletina dobro ne obloži, a zatim poklopite s folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
2. U međuvremenu, dovedite posudu vode do vrenja i dodajte rezance. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta. Ocijedite dobro. Stavite sa strane.
3. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte ohlađenu piletinu i sve sokove iz marinade.
4. Pržite miješajući na 3-4 minute, taman dok dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte indijske oraščiće i mladi luk te nastavite pržiti miješajući još 2-3 minute.
5. Dodajte ocijeđene rezance te sve skupa pržite još 2 minute.
6. Dobro promiješajte rezance i odmah poslužite.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)30 min12345
-
Jela od mesaSlatki krumpir punjen piletinom2 h12345
-
Jela od mesaHrskava pileća krilca s kurkumom40 min12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaZačinjena piletina s đumbirom i češnjakom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSavršen guacamole umak od 3 sastojka!15 min12345
-
Jela od ribeLignje na tavi s limunom i češnjakom35 min12345
-
Jela od mesaPileća krilca s umakom od senfa i meda1 h12345
-
Kruh i pecivaBezglutenske tortilje10 min12345
-
Jela od mesaPiletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)30 min12345