Piletina na kineski s indijskim oraščićima

Svi ljubitelji kineske kuhinje moraju isprobati ovaj ukusan recept za piletinu s rezancima i indijskim oraščićima!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
- 3 režnja češnjaka, narezanih
- 4 velike žlice sojina umaka
- 2 velike žlice kukuruznog brašna
- 250 g kineskih rezanaca
- 3 velike žlice suncokretovog ulja
- 1 velika žlica sezamovog ulja
- 100 g indijskih oraščića, prženih
- 6 kom mladog luka, narezanih na komade od 5 cm
Priprema piletine na kineski
1. Stavite piletinu u zdjelu te dodajte češnjak, umak od soje i kukuruzno brašno. Sve miješajte dok se piletina dobro ne obloži, a zatim poklopite s folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
2. U međuvremenu, dovedite posudu vode do vrenja i dodajte rezance. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta. Ocijedite dobro. Stavite sa strane.
3. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte ohlađenu piletinu i sve sokove iz marinade.
4. Pržite miješajući na 3-4 minute, taman dok dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte indijske oraščiće i mladi luk te nastavite pržiti miješajući još 2-3 minute.
5. Dodajte ocijeđene rezance te sve skupa pržite još 2 minute.
6. Dobro promiješajte rezance i odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaKelj s piletinom i ružmarinom30 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaMekana piletina sa sezamom30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaPohane tikvice: savršeno začinjene i hrskave15 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
Kruh i pecivaLagani i tanki kruščići s jogurtom25 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345