Zarolana piletina na grčki način

Zarolana piletina na grčki način

Zarolana piletina na grčki način
  • Objavljeno: Srijeda, 14.03.2018.
  • Broj pregleda: 4.751
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj lagani složenac od piletine, špinata i feta sira morate isprobati!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 komada pilećih prsa bez kosti i kožice
  • 750 g špinata
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 3 grančice svježeg ružmarina (ili 3 žličice sušenog)
  • 3 grančice svježeg timijana (ili 3 žličice sušenog)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žličice origana
  • 3 žličice papra
  • 3 žličice soli
  • ½ crvenog luka
  • 200 g feta sira

Priprema

  1. Piletinu marinirati preko noći u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
  2. Izrezati piletinu dužinski na pola, ali ostaviti jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
  3. Zagrijete luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat. Kad je špinat kuhan maknite s vatre i pričekajte da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati razmrvljeni feta sir.
  4. Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
  5. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagane prepržite zavezanu piletinu. Potom ju stavite u posudu za pečenje.
  6. U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti