Zarolana piletina na grčki način

Zarolana piletina na grčki način

Zarolana piletina na grčki način
  • Objavljeno: Srijeda, 14.03.2018.
  • Broj pregleda: 3.874
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovaj lagani složenac od piletine, špinata i feta sira morate isprobati!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Piletinu marinirati preko noći u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
  2. Izrezati piletinu dužinski na pola, ali ostaviti jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
  3. Zagrijete luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat. Kad je špinat kuhan maknite s vatre i pričekajte da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati razmrvljeni feta sir.
  4. Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
  5. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagane prepržite zavezanu piletinu. Potom ju stavite u posudu za pečenje.
  6. U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti