Zarolana piletina na grčki način
Ova ukusna piletina punjena špinatom i feta sirom oduševit će sve!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 komada pilećih prsa bez kosti i kožice
- 750 g špinata
- 1 dcl maslinovog ulja
- 3 grančice svježeg ružmarina (ili 3 žličice sušenog)
- 3 grančice svježeg timijana (ili 3 žličice sušenog)
- 2 češnja češnjaka
- 3 žličice origana
- 3 žličice papra
- 3 žličice soli
- ½ crvenog luka
- 200 g feta sira
Priprema zarolane piletine na grčki način
- Preko noći marinirajte piletinu u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
- Izrežite piletinu dužinski na pola, ali ostavite jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
- Na malo maslinovog ulja popržite luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat. Kad je špinat uvenuo maknite s vatre i pričekajte da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte razmrvljeni feta sir.
- Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
- Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagano prepržite zavezanu piletinu. Potom ju stavite u posudu za pečenje.
- U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.
Isprobajte i ovo:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti