Piletina punjena s limetom
Piletina punjena limetom dodatno začinjena tikvicama.
Vrijeme pripreme: 2:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 pile, cca 2 kg
- Biljno ulje, za premazivanje
- 225 g tikvica, narezanih na trakice
- 25 g maslaca
- Sok od jedne limete
- Za nadjev:
- 100 g tikvica, očišćenih i naribanih
- 100 g mekanog sira po izboru
- Naribana korica od 1 limete
- 2 velike žlice svježih prezli
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
Da bi napravili nadjev, pomiješajte tikvice sa sirom, koricom od limete, prezle i začine.
Pažljivo razdvojite kožu s pilećih prsa s prstima, no obratite pažnju da ju ne razderete. Nagurajte lagano nadjev pod kožu, no obratite pozornost da sve bude ravnomjerno.
Stavite piletinu u lim za pečenje, premažite uljem i pecite u pećnici na 20 minuta po svakih 500 g pileta, plus dodatnih 20 minuta.
Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite neka odstoji 5 minuta.
Pirjajte tikvice na maslacu i soku od limete dok ne budu mekane, a zatim ih poslužite vruće s piletinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaTikvice i piletina u umaku od sira50 min12345
-
Jela od mesaPiletina u marinadi od limete i meda50 min12345
-
Jela od mesaTikvice punjene piletinom40 min12345
-
Jela od mesaZapečena pileća prsa sa češnjakom i bosiljkom45 min12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345