Kokos kocke

Kokos kocke

Kokos kocke
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj fini kolač je prilagođen dijabetičarima.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 55 g tamne čokolade
  • 85 g kakaa
  • 200 ml kipuće vode
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g sojinog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 90 g omekšanog maslaca
  • 200 g ksilitola
  • 5 jaja
  • 125 ml kokosovog mlijeka
  • Krema

  • 80 ml ​​slatkog vrhnja
  • 220 g mascarpone sira
  • 2 žlice likera od kokosa
  • 30 g kokosovog brašna
  • 3 žlice ksilitola u prahu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje dimenzija 23x23 cm.
  2. Stavite čokoladu i kakao u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi.
  3. Pomiješajte mljevene bademe, sojino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  4. Maslac i ksilitol dobro izmiješajte mikserom. Dodajte jedan po jedan žumanjak i sve dobro izmiješajte. Dodajte kokosovo mlijeko i smjesu čokolade. Kada sve dobro izmiješate, dodajte suhe sastojke.
  5. Istucite bjelanjke i lagano umiješajte u smjesu.
  6. Ulijte tijesto u kalup za pečenje i pecite oko 20 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
  7. Istucite slatko vrhnje. Dodajte mascarpone, kokos, ksilitol i liker, i lagano promiješajte.
  8. Kremu namažite na jedan biskvit i poklopite drugim.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti