Granola s bademima i brusnicama

Granola s bademima i brusnicama

Granola s bademima i brusnicama
  • Objavljeno: Srijeda, 05.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Granolu poslužite s mlijekom, jogurtom i voćem.  
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g zobi
  • 160 g nasjeckanih badema
  • 170 g heljde
  • 2 žlice cimeta
  • 40 g sjemenki suncokreta
  • 175 g sušenih brusnica
  • 60 g kokosovog ulja
  • 50 g meda

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte zob, bademe, heljdu, cimet i sjemenke suncokreta.

U malom loncu na srednje jakoj vatri kuhajte kokosovo ulje i med. Pričekajte da se kokosovo ulje u potpunosti ne otopi. Dodajte smjesu sa zobi i sve dobro izmiješajte.

Ravnomjerno rasporedite smjesu na pripremljen lim za pečenje i pecite 3o minuta. Promiješajte par puta kako bi se granola ravnomjerno ispekla.

Nakon 30 minuta granolu izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Zatim dodajte sušene brusnice. Čuvajte u zatvorenoj posudi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti