Zapečene palačinke sa sirom i špinatom

Zapečene palačinke sa sirom i špinatom

Zapečene palačinke sa sirom i špinatom
  • Objavljeno: Srijeda, 03.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Malo drugačije palačinke, ali jako ukusne!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica nasjeckanog luka
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • 340 g svježeg ili smrznutog sjeckanog špinata
  • 250 g ricotta sira
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščić
  • sol i papar
  • 8 tankih palačinki
  • 1 jaje
  • čašica kiselog vrhnja

Priprema zapečenih palačinki sa sirom i špinatom

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.

2. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje u tavi te popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.

3. U zdjeli pomiješajte špinat, ricotta sir, prženi luk, muškatni oraščić, sol i papar.

4. Dio pripremljene smjese razmažite na palačinku i zarolajte. Ponovite postupak s preostalim palačinkama.

5. U manjoj zdjelici umutite jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem.

6. Polovicu smjese jaja i vrhnja ravnomjerno rasporedite na dno vatrostalne posude. Zatim poslažite palačinke i preostalu polovicu smjese prelijte preko palačinki.

7. Pecite u zagrijanoj pećnici 8 minuta, odnosno dok se vrhnje ne zapeče.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vrijeme je za palačinke!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti