Vege punjeni šampinjoni

Vege punjeni šampinjoni

Vege punjeni šampinjoni
  • Objavljeno: Utorak, 19.06.2018.
  • Broj pregleda: 1.555
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusne punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 120 g šampinjona
  • 250 g baby špinata
  • 2-3 artičoke, marinirane
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g svježeg krem sira
  • 1 mozzarella, naribana
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 10 g maslaca, nezaslađenog
  • 1 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Šampinjone operite i posušite papirom za ruke. Uklonite stabljike i nasjeckajte ih na sitne dijelove.
  2. U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike gljive i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, mrvice, sol i papar.
  3. Izlijte maslinovo ulje u posudu, namočite kist u ulje i namažite kape (klobuk) gljive. Dodajte sol i papar i složite gljive na papir za pečenje.
  4. Žličicom napunite kape sa smjesom koju ste prethodno napravili, lagano pritisnite prstom i dodajte još malo nadjeva. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta, dok gljive ne porumene. Poslužite toplo i ukrasite po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti