Veganski krekeri
Zdravi, ukusni i hrskavi.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100g bademovog brašna
- 15g kvasca
- 1/2 žličice protisnutog češnjaka
- 1/4 žličice mljevene paprike
- 1/4 žličice kurkume
- 10ml ulja
- 2 žlice vode
- sol
- papir
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite sve sastojke i dobro promiješajte.
Tijesto izvaljajte između dva komada papira za pečenje, valjajte ga dok ne bude debljine oko 2.5 mm. Napravite kolačiće pomoću kalupa ili izrežite nožem. Poslažite kolačiće na lim. Između kolačića ostavite oko 2cm razmaka.
Pecite 8-10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Izvadite i pustite da se prije posluživanja potpuno ohlade.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345