Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Leciton za mlade kapsule

Opis
Leciton za mlade kapsule

OPIS

Kod pretjeranog intelektualnog napora s kakvim se često susreću đaci i studenti tijekom priprema za ispite, ali i ljudi čiji posao zahtijeva osobite psihičke napore, dolazi do nedovoljnog obnavljanja živčanih stanica u mozgu. Najvažnija sastavnica membrana moždanih stanica su fosfolipidi. Smanjenje koncentracije fosfolipidnih molekula ima za posljedicu smanjenje normalnih mentalnih funkcija kao što su pamćenje i koncentracija.

U okviru svojih istraživanja znanstvenici Instituta Yves Ponroy došli su do značajnog otkrića da se fosfolipidi izolirani iz žumanjka jajeta uspješno mogu primijeniti za nadoknadu tjelesnih fosfolipida u obnavljanju staničnih membrana neurona. Njihov proizvod Ovofosfolipidi® postao je međunarodni zaštićeni izum.

Leciton za mlade sadrži aktivne sastojke prirodnog porijekla:

  • ksantine kole s izravnim neurostimulirajućim djelovanjem i vitamine C i B kompleks koji osiguravaju intenzivan metabolizam unutar živčanih stanica.
  • Ovofosfolipide®-aktivne sastojke za intenzivnu regeneraciju membrana središnjeg živčanog sustava.

 

SASTAV  u dvije kapsule:

Ovofosfolipidi 84 mg
ekstrakt kole, Centella asiatica 100 mg
Vitamin E 10 mg 100% RDA
Vitamin C 120 mg 200% RDA
Tiamin 1,4 mg 100% RDA
Riboflavin 1,6 mg 100% RDA  
Niacin 18 mg 100% RDA  
Piridoksin 2 mg 100% RDA  
Folati 200 mcg 100% RDA
Vitamin B12 1 mcg 100% RDA
Biotin 150 mcg 100% RDA
Pantotenska kiselina 6 mg 100% RDA

Primjena

Leciton za mlade pomaže kod školskog umora,

oslabljene koncentracije, poteškoća s učenjem...

Brzo djelovanje u slučaju fizičkog i intelektualnog umora.

  • Ksantini kole imaju neurostimulativno djelovanje. Tradicionalno, ekstrakt biljke kole preporučuje se kod pojačanog intelektualnog napora jer smanjuje osjećaj umora i suzbija pospanost. Ksantini pospješuju iskorištenje kisika u živčanim stanicama.
  • Vitamin C sudjeluje u biosintezi neurotransmitera neophodnih u prenošenju informacija kroz centralni živčani sustav. Vitamin C ima i važnu ulogu u borbi protiv umora.
  • Vitamini B-skupine - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 neophodni su u intenzivnom metabolizmu živčanog sustava.


Produženo, dubinsko djelovanje.

  • Ovofosfolipidi® iz jaja su bogati višestruko nezasićenim masnim kiselinama dugih lanaca koje su potrebne za pravilnu funkciju mozga. One su glavni sastavni dio membrana živčanih stanica mozga i neophodne su u njihovoj obnovi, a također sudjeluju u metabolizmu pojedinih neurotransmitera ( npr. acetilkolin).
  • Vitamin E štiti membrane živčanih stanica zahvaljujući svom antioksidativnom djelovanju.
Doziranje

Uzimati 2 kapsule dnevno za vrijeme doručka, posebno u vrijeme ispita. Za optimalni učinak savjetuje se neprekidno uzimanje tijekom 2 mjeseca. Po potrebi se može ponoviti tijekom priprema za ispite.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci