Bioandina Premium MIX Aktivirana Maca prah

Opis

Bioandina Premium MIX Aktivirana Maca prah

Bioandina BIO PREMIUM MIX MACA PRAH je kombinacija sve tri vrste peruanske mace - žute, crvene i crne želatinizirane (aktivirane) mace. Pakiran je u 30 praktičnih vrećica od 5 g, što predstavlja preporučenu dnevnu dozu.

Kod Bioandina želatinizirane Mace, sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) su aktivirani, što je jedinstveno za biljku macu. Ova Maca je četiri puta koncentriranija od praha sirove mace i ima puno blaži i ugodniji okus. Također, ne sadrži životinjsku želatinu, pa je prikladna za vegetarijance i vegane.

BIOANDINA PREMIUM MIX PRAH CRVENE, ŽUTE I CRNE AKTIVIRANE (želatinizirane) MACE je kombinacija sve tri vrste peruanske mace. Ova mješavina sadrži visoki udio žute mace, najčešće korištenog fenotipa korijena mace, u kombinaciji s crvenom i crnom macom, čime se ističe kao istinski premium proizvod.

Bioandina Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju) te je četiri puta nutritivno koncentriraniji od praha sirove (raw) mace koji je dostupan na tržištu. Znanstvena istraživanja su pokazala da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina - macamida proizlazi iz biokemijske reakcije koja se javlja tijekom tradicionalnog procesa sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije! Zbog toga je nazivamo aktivirana Maca.

Želatinizacija* mace omogućava:

  • Povećanje nutritivne vrijednosti mace
  • Bolju probavljivost mace
  • Konzumaciju mikrobiološki zdrave mace
  • Povećanje koncentracije prirodnih bioaktivnih tvari - macamida, u usporedbi sa sirovom macom
  • Oponašanje tradicionalne metode koju su Inke koristile za pripremu mace

*Želatinizacija mace nije povezana sa želatinom ili životinjskim tkivom. Želatinizacija je termički postupak pretvorbe škroba u škrobnu pastu (gel) koji se primjenjuje na macu. Drevni narodi, poput Inka, uvijek su kuhali macu i nisu je konzumirali sirovu, čime su poboljšali njenu bioraspoloživost. Moderna želatinizacija "oponaša" tradicionalnu pripremu mace kuhanjem, a budući da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, maca je prikladna i za vegetarijance i vegane.

Način upotrebe: Pomiješajte sadržaj jedne vrećice (5 g) s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Također se može konzumirati sa žitaricama (muesli), pahuljicama, namazima i sl.

Sastojci: 100% prah želatiniziranog korijena žute, crvene i crne mace (Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja.

Napomena: Čuvati izvan dohvata djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Trudnice, dojilje i osobe s problemima sa štitnjačom trebaju se posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom prije konzumacije ovog proizvoda.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci