Bioandina Mačja kandža

Opis

Bioandina Mačja kandža

Dodatak prehrani Mačja kandža (Cat's claw) je kombinacija atomiziranog ekstrakta i praha kore stabljike mačje kandže (Uncaria tomentosa). Biljka mačja kandža je drvenasta loza koja potječe iz gorja peruanske Amazone i poznata je kao "peruanska loza koja daje život". Ova biljka ima iznimnu vrijednost i smatra se svetom zahvaljujući dugoj tradiciji upotrebe u narodnoj medicini.

U jednom pakiranju ovog dodatka nalazi se 60 celuloznih kapsula koje su prikladne za vegetarijance i vegane.

Kapsule Bioandina Mačja kandža kombiniraju prah i atomizirani ekstrakt kore stabljike mačje kandže (Uncaria tomentosa). Ovaj poseban "recept" temelji se na stoljetnoj recepturi kako bi se postigao optimalan omjer oksindol alkaloida. Atomizacija je proces sušenja raspršivanjem, u kojem se tekući ekstrakt raspršuje u sitne kapljice koje se miješaju s vrućim zrakom u komori za sušenje. Prah dobiven atomizacijom ima bolja svojstva u usporedbi s izvornim suhim tvarima - čestice su homogeniziranije, bolje topljive i imaju poboljšana morfološka svojstva. Atomizacija također osigurava veću stabilnost proizvoda, jednostavniju primjenu i poboljšava terapijski ishod minimalizirajući nuspojave.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 2 kapsule):

  • Prah kore stabljike mačje kandže: 440 mg
  • Atomizirani ekstrakt kore mačje kandže*: 160 mg (*sadrži 5% oksindol alkaloida: 8 mg)

Neto količina: 60 kapsula (= 20,3 g)

Sastojci: Prah kore mačje kandže (Uncaria tomentosa), atomizirani ekstrakt kore mačje kandže (Uncaria tomentosa) koji sadrži 5% oksindol alkaloida.

Upute za upotrebu: Preporučuje se uzimanje jedne do dvije kapsule dnevno uz obrok ili s čašom vode.

Upozorenje: Nije namijenjeno trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavjetovati s liječnikom prije konzumacije.

Mačja kandža, superbiljka Mačja kandža (Uncaria tomentosa) je ljekovita biljka iz porodice Rubiacea (broćike) koja potječe iz gorja peruanske Amazone. Poznata je kao "peruanska loza koja daje život". Biljka je dobila ime po trnjima na stabljici koja podsjećaju na mačje kandže. Njezin rast ovisi o plodnosti tla bogatog organskim materijalom i specifičnim elementima (N, P, K, Ca, Mg), pri pH vrijednostima od 5,3-6,1. Raste na područjima primarnih šuma i uz obale vodotoka na nadmorskim visinama od 500-750 m.

Mačja kandža sadrži oksindol alkaloide koji su jedinstveni i posjeduju antioksidativno djelovanje.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci