Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

HEPAN KREMA

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Sastav

100 g kreme sadržava: 50 000 i.j. heparin natrija i 0,5 g dekspantenola.
Pomoćne tvari: bijeli vazelin, emulgirajući vosak, izopropil miristat, lanolin, metil hidroksibenzoat, propil hidroksibenzoat, pročišćena voda.

Pakiranje

50 g kreme.

Djelovanje

Heparin natrij nakon resorpcije spriječava zgrušavanje krvi i tako djeluje preventivno protiv nastajanja tromba u krvnim žilama i terapijski na već nastale trombe. Djelovanje heparin natrija potpomognuto je sadržajem dekspantenola, vitamina koji primjenjen lokalno na kožu djeluje epitelizirajuće (omekšava kožu i ubrzava njezino obnavljanje) čime smanjuje nadraženost kože.

Način i mjesto izdavanja

Lijek se izdaje bez liječničkog recepta, u ljekarnama i drogerijama.

Rok valjanosti

Otisnut je na pakiranju. Lijek ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Način čuvanja lijeka

Lijek čuvati na temperaturi do 25°C, izvan dohvata djece

Primjena

Terapijske indikacije

Hepan krema se koristi za lokalnu terapiju površnog tromboflebitisa (lokalizirana upala površinskih vena i stanja nastalih kao posljedica tromboze površinskih vena).

Doziranje

Doziranje i način primjene

Hepan krema se nanosi na bolno, upaljeno područje vena jedan do tri puta dnevno, tako da se istisne 3-10 cm lijeka, bez utrljavanja u kožu, a upalno područje se prekrije gazom i povije.

Predoziranje

Koristi li se lijek prema preporukama, nema opasnosti od predoziranja.

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci