Juha od kestena
 
    Ova gusta i kremasta juha, sjajno obilježava početak jeseni!
            
            
                        Izvor slike: Depositphotos                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g kestena
- 300g gljiva
- 1/2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 2-3 šalice vode
- maslinovo ulje
- sol
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Napravite rez na svakom kestenu.
- Stavite kestenje u lim za pečenje, posolite i pecite u pećnici oko 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ogulite.
- Zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i češnjak. Dodajte narezane gljive, pečene kestene i sol. Kuhajte dok gljive ne omekšaju.
- Dodajte dvije šalice vode (ili tri) i ostavite da prokuha.
- Pustite da kuha 15 minuta. Uklonite s vatre i dobro izmiješajte štapnim mikserom.
Otkrijte 5 razloga zbog kojih je dobro jesti pečene kestene!
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
- 
                JuheJuha od artičoke1:20h12345
- 
                JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
- 
                JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
- 
                JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    