Čuvajte se nezdravih načina mršavljenja

Čuvajte se nezdravih načina mršavljenja

Čuvajte se nezdravih načina mršavljenja
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Gubitak težine je veliki plus za zdravlje. Ali tko ima vremena čekati na rezultate? Dok smo dugo vremena skupljali suvišne kilograme, rado bismo ih izgubili još jučer! Svi bismo željeli vjerovati da je brzo mršavljenje sigurno, učinkovito i bez napora. Zato svi ti oglasi zvuče tako uvjerljivo.

Ali, ono što ne znate može naštetiti vašem zdravlju. Vrijeme je da se pozabavimo nezdravim načinima mršavljenja i zašto ih izbjeći.

Brze i ekstremne dijete mogu biti štetne za zdravlje ukoliko se ne provode pod medicinskim nadzorom. Detoks može dovesti do umora, grčeva i dehidracije. Tijelo ima svoje alate za prirodni detoks kao što su jetra, koža i pluća! To vrijedi i za postove koji ograničavaju unos kalorija na oko 500 kalorija dnevno. Iako dan ili dva posta neće ostaviti negativne posljedice na većinu zdravih ljudi, ukoliko se prakticira dulje vrijeme, štetan je za zdravlje.

Mnogi proizvodi za "detoksikaciju" i "čišćenje" sadrže biljne supstance koje vas mogu dovesti u opasnost, jer ovi dodaci nisu testirani ni regulirani od strane FDA-a. Plus, oni mogu utjecati na druge lijekove koje uzimate. Uvijek provjerite sa svojim liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja lijeka. Izbjegavajte proizvode koji garantiraju gubitak težine bez promjene životnih navika.

Izbjegavajte oglase koji tvrde da oslobađaju intestinalni trakt štetnih bakterija i drugih tvari. Problem je u tome što će i zdrave bakterije koje žive u crijevima također biti odstranjene.

Iako možda nećete doživjeti grčeve, umor, dehidraciju nakon korištenja ovih metoda, brzom dijetom samo ćete odstraniti tekućinu iz organizma. Težina se vraća gotovo odmah, ukoliko ne promjenite životne navike i ne počnete se pridržavati plana zdrave prehrane.

Teško je oduprijeti se pozivu na brzo skidanje kilograma, ali na taj način možete ugroziti zdravlje. Kad je u pitanju gubitak i održavanje težine najviše će se isplatiti strpljenje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije