Jednostavan trik za najbolji pomfrit - hrskav izvana, a mekan iznutra

Jednostavan trik za najbolji pomfrit - hrskav izvana, a mekan iznutra

Jednostavan trik za najbolji pomfrit - hrskav izvana, a mekan iznutra
  • Objavljeno: Srijeda, 10.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Pomfrit je jedan od najpopularnijih priloga na svijetu, a potječe iz Belgije gdje se prvi put pripremao još u 17. stoljeću. On je danas neizostavni dodatak mnogim jelima, a često se servira uz hamburgere, prženu hranu ili kao prilog jelima od mesa.

  • Najbolja krumpir salata: Tajna je u jednom sastojku koji sigurno ne koristite, a uvijek ga imate u hladnjaku

Trik kako pripremiti savršeno hrskav pomfrit koji je mekan iznutra je u namakanju krumpira u hladnoj vodi i u tehnici dvostrukog prženja. Nakon što se krumpir nareže na tanke prutiće, potopite ih u hladnu vodu i ostavite da odstoje oko 30 minuta. Ovo će isprati škrob s površine krumpirića i pomoći da se ohlade. Nakon toga je ključno osušiti ih, kako vruće ulje u doticaju s vodom ne bi prskalo i napravilo nered. Ostatak postupka kojim se služe profesionalni kuhari kako bi dobili najbolji mogući rezultat pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 4 velika krumpira
  • hladna voda
  • ulje za prženje
  • sol po ukusu

Priprema:

  1. Ogulite krumpire i operite ih u hladnoj vodi. Zatim ih narežite na štapiće debljine oko 1 cm.
  2. Stavite narezane krumpire u veliku posudu i prelijte hladnom vodom. Ostavite ih da odstoje u vodi najmanje 30 minuta ili čak do sat vremena. Ovaj korak će pomoći u uklanjanju viška škroba s krumpira i osigurati hrskaviji rezultat.
  3. Nakon što su krumpiri odstajali, ocijedite ih i stavite ih na čistu kuhinjsku krpu ili papirnati ručnik kako biste ih osušili što je moguće bolje.
  4. Zagrijte dovoljno ulja u dubokom loncu ili tavi tako da krumpiri mogu biti potpuno potopljeni u ulje. Temperatura ulja trebala bi biti oko 150 °C za prvo prženje.
  5. Dodajte suhe krumpire u ulje i pržite ih oko 5-7 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđi. Nemojte ih u tavu staviti previše odjednom jer se tada neće pržiti ravnomjerno.
  6. Izvadite krumpire iz ulja i ostavite ih na papirnatom ručniku dok se potpuno ne ohlade.
  7. Povećajte temperaturu ulja na oko 190 °C za drugo prženje.
  8. Vratite ohlađene krumpire u vruće ulje i pržite ih još 3-5 minuta, dok ne postanu hrskavi i zlatno-smeđi.
  9. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirnate ručnike koji će upiti višak ulja. Posolite ih po ukusu dok su još vrući.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije