Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir

Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir

Ukusan prilog uz meso: Jednostavan recept za restani krumpir
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Restani krumpir je jednostavan prilog koji se vrlo često poslužuje na našim prostorima. Omiljen zbog svoje jednostavnosti, ljudi ga vole jesti uz pohano meso, polpete ili svježu sezonsku salatu. Postupak pripreme nije kompliciran i gotovo svi kod kuće uvijek imaju sve potrebne sastojke, što je vrlo praktično. Dostupan je i zastupljen u prehrani tijekom cijele godine te odličan izvor vitamina C, B6 i kalija.

Iako svaka domaćica ima trik uz pomoć kojeg će joj restani krumpit svaki put ispasti baš po njezinom ukusu - dovoljno začinjen, s više ili manje luka ili možda blago pikantan - mi u nastavku donosimo osnovni recept koji lako možete prilagoditi svojim preferencijama.

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 srednje velika glavica crvenog luka
  • sol i papar po ukusu
  • peršin i/ili ružmarin, po ukusu
  • 1 dl ulja ili 100 g masti ili pola-pola

Priprema:

  1. Krumpir dobro operite i bez guljenja skuhajte u zasoljenoj vodi.
  2. Kada se skuha, ogulite ga, narežite na kolutove i ubacite u lonac u kojem ste na masnoći dobro ispirjali crveni luk.
  3. Sve skupa još neko vrijeme pirjajte, dok se krumpir ne raspadne.
  4. Na kraju začinite solju, paprom te svježim peršinom i ružmarinom ako volite te začine.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije