Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite

Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite

Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Postoji li osoba koja ne voli pire krumpir? Većina nas ga priprema s mlijekom i maslacem, neki rado dodaju kiselo vrhnje, a oni skloniji kulinarskom eksperimentiranju njegov okus ponekad obogate muškatnim oraščićem, češnjakom, vlascem ili nekim drugim dodatkom. U svakom slučaju, ovaj nas prilog osvaja svojom kremastom teksturom, a s vremena na vrijeme se zapitamo - može li biti još kremastiji?

Ukratko, odgovor je: DA! Naletjeli smo na sjajan recept slavne američke “kućanice” Marthe Stewart, koja u pire krumpir, osim mlijeka i maslaca, dodaje krem sir i slatko vrhnje. Osim toga, zanimljivo je da ona ne guli krumpir prije kuhanja, već ga kuha u kori.

Mi smo ovu verziju već isprobali i oduševili se, a toplo preporučujemo da i vi napravite isto.

Sastojci:

  • 800 g krumpira
  • sol svježe mljeveni crni papar
  • 110 g krem sira, omekšalog
  • 65 g maslaca, sobne temperature
  • ¼ šalice punomasnog mlijeka, vrućeg
  • ½ šalice slatkog vrhnja, vrućeg

Priprema:

  1. Operite krumpire i stavite ih u lonac s 1 žličicom soli pa prelijte vodom tako da bude 1 cm vode iznad krumpira.
  2. Kada voda zavrije smanjite vatru i ostavite da se krumpiri kuhaju 35 minuta.
  3. Ocijedite krumpire i ogulite im koru te ih narežite na veće komade. Zgnječite ih i nakon toga dodajte krem sir, maslac, mlijeko i malo slatkog vrhnja pa dobro izmiješajte pjenjačom. Posolite i popaprite.
  4. Vratite smjesu na srednju vatru, dodajte ostatak vrhnja i kuhajte uz stalno miješanje, dok se pire ne zagrije.

Poslužite odmah i uživajte!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije