Najbolja krumpir salata: Tajna je u jednom sastojku koji sigurno ne koristite, a uvijek ga imate u hladnjaku

Najbolja krumpir salata: Tajna je u jednom sastojku koji sigurno ne koristite, a uvijek ga imate u hladnjaku

Najbolja krumpir salata: Tajna je u jednom sastojku koji sigurno ne koristite, a uvijek ga imate u hladnjaku
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Krumpir salata je klasični prilog koji se često nalazi na stolu uz razna glavna jela poput ribe, faširanaca ili pohanog mesa. Jednostavna je za pripremu, zasitna i sastojci su joj dostupni tijekom svih godišnjih doba, što je čini još primamljivijom.

Senf je dodatak koji u ovom receptu daje poseban okus koji će oduševiti sve koji je kušaju i učiniti ovu salatu neizbježnim dijelom vašeg jelovnika. Poslužite je kao prilog uz svoja omiljena glavna jela i uživajte u jednostavnom, ali zasitnom obroku punom okusa.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 velika glavica ljubičastog luka
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica octa
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • papar po ukusu
  • sol po ukusu
  • nekoliko grančica svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Operite krumpir i kuhajte ga 30 minuta s korom. Kad je kuhan, ubacite ga u hladnu vodu, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.
  2. Luk očistite i nasjeckajte na kockice, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.
  3. U topli krumpir dodajte senf, ocat, ulje, sol i papar i sve dobro izmiješajte. Ostavite da odstoji kako bi se sve arome upile.
  4. Nasjeckajte svježi peršin i pospite ga po salati za svježinu i dekoraciju.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije