Trik uz koji će krumpir iz pećnice uvijek ispasti savršeno hrskav

Trik uz koji će krumpir iz pećnice uvijek ispasti savršeno hrskav

Trik uz koji će krumpir iz pećnice uvijek ispasti savršeno hrskav
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.12.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Hrskavi krumpiri iz pećnice su jednostavan, ukusan i svima omiljen prilog koji se lako priprema. Savršeni su kada su dobro začinjeni i hrskavi izvana, a meki iznutra. Njihova priprema zahtijeva tek nekoliko sastojaka. Krumpiri se ogule i narežu na jednake komade kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje. Zatim se stavljaju u posudu, posipaju maslinovim uljem i začinjavaju solju, paprom i omiljenim začinima. Kako bi se postigla maksimalna hrskavost, u tu mješavinu dodajte i malo brašna. Krumpire dobro promiješajte kako bi se svi komadi obložili aromatičnom mješavinom. Ovakvi su krumpiri odličan snack za druženja uz ispijanje pića, a i kao prilog za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice brašna
  • Sol, papar i omiljeni začini po ukusu (npr. origano, majčina dušica, češnjak u prahu)

Priprema:

  1. Ogulite krumpire i narežite ih na jednake komade.
  2. U zdjeli, pomiješajte maslinovo ulje, brašno, sol, papar i omiljene začine.
  3. Dodajte krumpire u mješavinu, osiguravajući da su svi komadi ravnomjerno prekriveni.
  4. Stavite krumpire na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C, povremeno ih okrenite i pecite dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi (oko 30 do 40 minuta).

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije