Bezglutenski kolač od limuna s jagodama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g omekšanog maslaca
- 250g šećera
- 3 jaja
- 100g palente
- 250g mljevenih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- korica od 3 limuna
- 45ml soka od limuna
-
Glazura
- 170g džema od jagoda
- 300 g jagoda izrezanih na četvrtine
Nutritivne vrijednosti
- 460 kcal
- 31 g šećera
- 29 g masti
- 12 g zasićenih masti
- 144 mg soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete paperjastu smjesu. Neprestano miješajte i dodajte jedno po jedno jaje. Nakon što su jaja u potpunosti umiješana, dodajte palentu, mljevene bademe i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte. Dodajte limunov sok i koricu i nastavite miješati dok smjesa ne bude u potpunosti kompaktna.
Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 50 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, pripremite jagode. Kuhajte džem od jagoda na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Kuhajte 3 minute, zatim dodajte jagode. Kuhajte još 2 minute. Stavite na stranu da se ohladi.
Kada se ohladi, premažite cijelu tortu prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od limuna i palente1:50h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od trešanja i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti