Torta od limuna i palente

Torta od limuna i palente

Torta od limuna i palente
  • Objavljeno: Petak, 20.05.2016.
  • Broj pregleda: 5.291
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna torta bez glutena.
Vrijeme pripreme: 1:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 limuna
  • 140g omekšanog maslaca
  • 3 jaja
  • 250g šećera
  • 200g mljevenih badema
  • 175g palente
  • 1 žličica praška za pecivo bez glutena
  • Glazura

  • 140g šećera
  • sok od 1 limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23 cm.

Stavite limune u posudu za kuhanje i prelijte ih hladnom vodom. Kada prokuhaju, ocijedite, prelijte hladnom vodom i kuhajte 1 sat dok ne omekšaju. Kada se ohladi, prepolovite ih, izvadite sredinu i izmiješajte u blenderu.

Dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Pecite oko 45 minuta.

Dok se kolač peče, napravite glazuru. Kad je kolač gotov, ostavite da se malo ohladi. Dok je još topao, prelijte ga glazurom i ostavite da se potpuno ohladi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti